Woonbron adverteert woning op Heijplaat – Courzandseweg 124

Bent u 55 jaar of ouder en op zoek naar een gelijkvloerse woning op Heijplaat? Woonbron plaatst een advertentie voor de woning aan de Courzandseweg 124.

 

Het betreft een appartement in een complex voor 55-plus. Het is gelegen op de 1e verdieping en is bereikbaar via het afgesloten trappenhuis. In het complex is een lift aanwezig. Het appartement heeft een grote slaapkamer aan de balkonzijde en 1 kleine slaapkamer aan de voorzijde. Ruime woonkamer met uitzicht op groen. Op de begane grond is een eigen kleine berging aanwezig.

 

Vanaf 25 februari tot en met 01 maart 20.00 uur heeft u de mogelijkheid om op de advertentie te reageren via http://www.woonnetrijnmond.nl.

Heeft u interesse, bekijk dan de advertentie en de voorwaarden op http://www.woonnetrijnmond.nl.

 

Bewonersbrief Uitnodiging voor een gratis coronatest

De ongeregeldheden in de stad hebben er gisteren toe geleid dat de 10 mobiele testlocaties in Charlois tijdelijk zijn gesloten. De veiligheid van de GGD medewerkers en de inwoners staat immers altijd voorop.
Inmiddels is met de Veiligheidsregio besproken wanneer en op welke manier de testlocaties weer veilig open kunnen.
Op vrijdag 29 januari ’21 worden de 10 testlocaties in Charlois weer geopend. Vrijdag zijn alle locaties open tot 15.00 uur.

Bewonersbrief Uitnodiging voor een gratis coronatest

Aangevraagde omgevingsvergunning Eemhavenweg 44

Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Rotterdam maakt bekend dat het de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning heeft ontvangen (art. 2.1. en 2.2. Wet algemene bepalingen omgevingsrecht).

Eemhavenweg 44, 3089KH, plaatsen van reclame boven de gevel (aanvraagdatum 13-01-2021, dossiernummer OMV.21.01.00199).

Informatie aangevraagde vergunningen.

De publicatie van de reguliere aanvragen omgevingsvergunning heeft een informatief karakter. U kunt pas bezwaar maken als een besluit op een aanvraag genomen is. Dit besluit wordt gepubliceerd.

Verhuizing Parasite

Morgen om 11.00 uur verhuist de Parasite, het groene huisje het Quarantaine Inrichting terrein. Met een drijvend bok van Bonn & Mees wordt de Parasite naar het terrein van Wortelboer verhuisd. Kijkers zijn van harte welkom.

De Parasite is in 2001 gebouwd voor de expositie Parasites- the city of small things door de architecten Korteknie en Stuhlmacher. Het is een voorbeeld van niet plaatsgebonden kleinschalige woon/werkobjecten voor ongebruikelijke locaties in de stad. Het prototype stond van 2001 tot 2005 op het dak van Las Palmas in Rotterdam. Na de expositie in 2001 heeft de Parasite nog tot 2005 dienst gedaan als kantoor en tijdelijke projectruimte. Daarna moest het gebouwtje wegens de renovatie van Las Palmas verhuizen.
De Parasite werd tijdelijk opgeslagen op het RDM-terrein op Heijplaat. De verschillende plannen voor een nieuwe bestemming mislukten. In 2014 verhuisde het gebouw naar het terrein van de voormalige Quarantaine-Inrichting. Daarna is het geheel gerenoveerd en van 2015 tot 31 oktober 2019 bij stichting Kunsteiland in gebruik geweest als projectkantoor, gastatelier en presentatieruimte. En nu begin 2021 verhuist de Parasite naar het terrein van Wortelboer.