Wijkraad Heijplaat

Home » Wijkraad Heijplaat

Vanaf 16 maart 2022 heeft Heijplaat een wijkraad. Wijkraad Heijplaat zal bestaan uit 5 zetels en vervangt de gebiedscommissie. De leden worden verkozen tijdens de wijkraadverkiezingen op 16 maart 2022, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezing. Wijkraadsleden worden voor vier jaar verkozen. De uitslag voor de wijkraadsverkiezingen wordt op 23 maart 2022 bekend gemaakt. Op 20 april 2022 vindt de officiële beëdiging tot wijkraadslid plaats.

Wat doet de Wijkraad Heijplaat?

De leden van de wijkraad halen op wat er leeft in de buurt. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. Ze zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen – samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt; en adviseert de gemeente over alles dat voor de wijk van belang is.

Kandidatenlijst 16 maart 2022:

Hieronder vindt u de kandidatenlijst voor de wijkraad Heijplaat. De volgorde van de kandidaten is bepaald via een loting. Deze loting is uitgevoerd door een notaris.

  1. J. (Jeffrey) Kruis (Leefbaar Rotterdam)
  2. L.J.A. (Lysandra) Thomas
  3. M. (Mariska) van Oostveen (Regionale Bewonersraad Woonbron)
  4. J.H.G. (Jo) Dohmen (Leefbaar Rotterdam)
  5. S. (Steve) Ekel
  6. S.J. (Stefano) Clarijs