Volg het kanaal Heijplaat Online op WhatsApp


Leestijd: 2 minuten
Door: Heijplaat Online


Laatste update: 18 november 2023, 16:27

WhatsApp blijft in 2023 in Nederland het meest gebruikte communicatiekanaal, met meer dan 13 miljoen gebruikers. Het aantal gebruikers is in vergelijking met 2022 zelfs met 7 procent gestegen, wat neerkomt op 819.000 nieuwe gebruikers. De komende weken wordt ‘WhatsApp Channels’ in 150 landen geïntroduceerd, wat betekent dat mensen en organisaties content kunnen delen met gebruikers. Dit is een toevoeging op de bekende chatfunctie van WhatsApp.

Wat is WhatsApp Channels?

Met WhatsApp Channels kun je gemakkelijk informatie en nuttige updates ontvangen door de kanalen van mensen en organisaties te volgen waarin je geïnteresseerd bent. Deze updates worden getoond in een apart gedeelte van de app, dus niet in je persoonlijke chats en gesprekken.

Blijft de geplaatste content altijd zichtbaar?

Nee, de inhoud die op het kanaal wordt geplaatst, blijft 30 dagen zichtbaar en verdwijnt daarna.

Hoe zit het met je privacy?

Mensen die een kanaal bekijken, kunnen niet zien wie er nog meer geabonneerd is op het kanaal. Ze kunnen ook je naam, telefoonnummer en profielfoto niet bekijken. De beheerders van het kanaal kunnen eventueel je profielfoto naast een emoji-reactie zien.

Waarom kiest HO voor WhatsApp channels?

WhatsApp channels heeft iets weg van X (voorheen Twitter). Zoals sommige volgers op X ondertussen wel gemerkt hebben, is HO eerder dit jaar al gestopt met het delen van berichten op het platform. Dit nadat X besloot om de prijs van zijn API (nodig om automatisch te delen) omhoog te gooien. Dat wil zeggen dat het meer geld kost voor de toolkit app die ik voor de website gebruik om de X-integratie aan mijn website toe te voegen en HO hierop besloot dat ze X even links laat liggen met alle andere ontwikkelingen en ophef rondom het platform.

Uit de statistieken van de website bleek dat het overgrote deel van de bezoekers via Instagram en Facebook binnenkomt. Daarom is HO zich de laatste tijd ook meer op Instagram gaan bezighouden met het delen van nieuws. Dat de API van Instagram voor het automatisch delen wel tot de mogelijkheden van de toolkit behoort is enorm meegenomen.

Een andere reden om met WhatsApp Channels te beginnen was dat het HO enorm aansprak dat in tegenstelling tot andere sociale media platforms en normale WhatsApp groepen abonnees niet op het bericht kunnen reageren. Hierdoor kunnen ze gerust zijn dat er niet in het kanaal gespamd wordt en missen abonnees geen Heijplaat gerelateerd nieuws, zonder continue meldingen erover te krijgen. Wilt u een reactie over het nieuws delen dan kunt u dat zoals vertrouwd nog steeds op Facebook en Instagram blijven doen.

Waar vind ik WhatsApp channels?

De komende weken lanceert WhatsApp ‘kanalen’ in 150 landen. Het kan zijn dat de update voor u op dit moment nog niet beschikbaar is. Probeer het dan na een tijdje opnieuw. U kunt zich door op onderstaande link te drukken abonneren op het HO kanaal.

https://whatsapp.com/channel/0029Va9Zm7oH5JLpOXXZTi01

Kanalen staan los van de chatfunctie van WhatsApp en u vind het overzicht van kanalen terug in het tabblad Updates.

Geef een reactie