Vliegen inloopspreekuur


Leestijd: < 1 minuut
Door: Heijplaat Online


Laatste update: 8 oktober 2023, 12:10

Vanaf deze week houdt de gemeente Rotterdam samen met een vertegenwoordiging van het onderzoeksbureau KAD elke week een inloopspreekuur in De Huiskamer aan de Heysekade 1.

Tijdens het inloopspreekuur kunnen bewoners monsters inleveren of vragen stellen over de aanpak van de vliegenoverlast op Heijplaat. Ook is het mogelijk om individuele kwesties voor te leggen. Zo nodig gaat een medewerker van het KAD met bewoners mee om een visuele inspectie op locatie uit te voeren.

Het spreekuur is toegankelijk voor iedere bewoner van Heijplaat. Vooraf aanmelden of een afspraak maken, is niet nodig.

Als bewoners niet naar het spreekuur kunnen komen, kunnen de monsters thuis bij de mensen opgehaald worden. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden door een e-mail te sturen naar vliegenoverlastSB@rotterdam.nl.

Deze informatie staat inmiddels op de gemeentelijke website https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/vliegenoverlast-heijplaat/

Op de bewonersavond van 10 april werd de wens geuit om ook ’s-avonds of op een andere dag, monsters te kunnen inleveren.

Die wens nemen de gemeente en het onderzoeksbureau KAD mee, ze hebben ook op de avond aangegeven dat als blijkt dat daar inderdaad een ruime vraag naar is (bijvoorbeeld doordat ze veel aanvragen via het e-mailadres krijgen), ze een keer een moment op een avond organiseren.

Maar in eerste instantie houden ze het inloopspreekuur op woensdag, van 12 tot 13 uur.

Onderstaand het formulier wat mensen in kunnen vullen als zij monsters inleveren. Formulier monsterinname vliegen heijplaat