Welkom op Heijplaat Sinterklaas


Leestijd: 2 minuten
Door: Heijplaat Online


Laatste update: 19 november 2022, 14:58

HEIJPLAAT

Vol verwachting klopte hun hart. Kinderen samen met ouders en grootouders hadden de kou getrotseerd en hebben zich schor gezongen op de kade aan de Heysekade, wachtend op de goedheiligman.

Vandaag was het weer zover…

De Sint kwam aan op Heijplaat. De boot van de Watertaxi Rotterdam kwam langzaam in zicht en gaf via zijn hoorn aan dat ze er aan kwamen. Menig kinderhand werd gevuld met strooigoed toen de Pieten aan wal kwamen. Glunderende gezichtjes toen de Sint in beeld kwam. Een nog grotere glimlach als hij even een handje gaf en vroeg hoe het met ze gaat.

Door de menigte vervolgde de goede man zijn pad naar het Rondoplein en ondertussen speelde een brass band.

Op het Rondoplein speelden er allerlei Sinterklaas liedjes uit boxen.

De Goedheiligman werd verwelkomd door Jo Dohmen, die enorm blij is dat ze hem mochten ontvangen en dat de Sint Heijplaat weer heeft vereerd met zijn bezoek.

Daarna mochten er wat kindjes op schoot bij de Sint en als ze niet te verlegen om waren, konden ze een liedje zingen. Binnen een mum van tijd stonden er tientallen kinderen bij Sinterklaas en vele ouders die zich verzamelden om te proberen om een foto met hun mobieltje te maken.

De kinderen moesten erna weer even plaats nemen op de bankjes, want ze kregen een cadeautje van de Pieten. Dat werd met veel gejuich ontvangen.

Helaas moest de Sint weer verder en werd hij en zijn Pieten door een klein groepje kinderen en ouders dat meeliep terug naar de boot begeleid.

De Sint en Pieten zwaaiden tot ze de kinderen en ouders niet meer zagen.

Geef een antwoord