Waarschuwing van een bezorgde bewoner


Leestijd: < 1 minuut
Door: Heijplaat Online


Laatste update: 5 maart 2022, 11:38

Woensdag 9 mei 2018 Daar ik niet kon slapen, was ik rond 4 uur naar beneden gegaan. Op het moment dat ik bij het raam een sigaretje stond te roken, zag ik iemand uit het brandpad lopen. Ik dacht nog: “Die moet vroeg beginnen”. Toen ik bijna uitgerookt was, kwam dezelfde persoon uit de richting van de afgebrande kerk met een fiets aangelopen. Hij had het achterwiel opgetild en je hoorde de spaken tegen het slot slaan. Ik kon niet zien wie het was. Het enige wat ik kon zien, was dat het een jongen was met een normaal postuur, een capuchon ophad en de jas 2 witte brede balken op de voorzijde had. Wat mij ook opviel was dat hij liep op schoenen met een harde zool die best herrie maakte en dat zijn schouders op en neer gingen tijdens het lopen. De fiets was een nieuwere fiets, zilverkleurig en had handremmen. Op dat moment besloot ik me aan te kleden en er achteraan te gaan. Voordat ik naar buiten ging zag ik de persoon weer langslopen richting de afgebrande kerk, maar nu zonder de fiets. Toen ik buiten was, heb ik gelijk 112 gebeld en zij zouden komen kijken. Dat was om 4.40 uur. Ik heb de betreffende persoon niet meer kunnen vinden en om 7.00 uur ben ik naar huis gegaan. En de politie… nooit gezien en niets meer van gehoord. Misschien is het een misverstand, maar beter een onterechte waarschuwing dan dat het om een voorval gaat waar onwetendheid over bestaat.