ONTWIKKELING PORT CITY IV VAN START |VAN OMME & DE GROOT

Home » Heijplaat Nieuws » Overig nieuws » ONTWIKKELING PORT CITY IV VAN START |VAN OMME & DE GROOT

Leestijd: 2 minuten
Door: Heijplaat Online


Laatste update: 7 januari 2024, 12:25

HEIJPLAAT – Port City IV, het nog ontbrekende vierde kantoorgebouw voor maritieme en industriële bedrijven, gaat gebouwd worden. Hiertoe zijn Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers en het Havenbedrijf Rotterdam afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst aangegaan.

“Met de realisatie van kantoorgebouw Port City IV kunnen we de door het Havenbedrijf geïnitieerde gebiedsontwikkeling Port City afronden en onze focus verleggen naar verdere gebiedstransformaties in het Waalhavengebied”, aldus Peter Vorenkamp van het Havenbedrijf.

Het kantoorgebouw zal bestaan uit circa 7.500 m² verhuurbaar vloeroppervlak en circa 180 parkeerplaatsen onder een wandelpromenade. Van Omme & De Groot richt zich in eerste instantie op een of twee grote kantoorgebruikers uit de maritieme en/of industriesector. Grote open vloervelden, een mooi uitzicht op de Waalhaven, goede bereikbaarheid en openbaar vervoer, energiezuinig, representatief en met oog voor de Rotterdamse mentaliteit. Dit zijn de aspecten die bij de realisatie van Port City IV een rol spelen.

Van Omme & De Groot heeft in zijn ruim 90-jarige bestaan ervaring opgedaan met grote projecten op het gebied van nieuwbouw, projectontwikkeling, transformatie, renovatie en onderhoud. Met de ontwikkeling van Port City IV hoopt het bedrijf een mooie bijdrage te leveren aan de toekomst van De Rotterdamse Waalhaven. Marco Dijkshoorn, hoofd projectontwikkeling bij Van Omme & De Groot: “We zien de vraag naar kwalitatief hoogwaardige kantoorruimte in het havengebied toenemen. Port City ligt strategisch op een uitstekende plek, waar bedrijven uit de maritieme sector zich graag willen vestigen. In de nabijgelegen gebouwen zijn in dit segment nauwelijks nog kantoormeters voor partijen van deze omvang beschikbaar” Port City is een project van vier moderne kantoorgebouwen voor maritieme bedrijven. De kantoorgebouwen liggen op een prominente locatie op de hoek van de Waalhaven Zuidzijde en de Waalhaven Oostzijde. In 2011 werden de gebouwen Port City I, II en III  al gerealiseerd. De Broekman Groep ontwikkelde zelf een zeer hoogwaardig gebouw en Port City II en III werden vrijwel gelijktijdig door het Havenbedrijf gerealiseerd. Met de bouw van Port City IV is het project  in de Waalhaven compleet. Huurders van het Port City I, II en III zijn onder meer, Broekman Group, Evergreen, Deltalinqs, Share Logistics, Argos Oil en binnenkort ook Visser & Smit Bouwgroep. In de plint van Port City II is sinds het voorjaar van 2013 lunchcafé Port City gevestigd. DTZ Zadelhoff vertegenwoordigt Van Omme & De Groot bij de verhuur en op termijn de verkoop van Port City IV. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joiselle C. Fokker van DTZ Zadelhoff op 010 4333 555. via Ontwikkeling Port City IV van start | Van Omme & De Groot.