Mobiel ticket reizen met RET


Leestijd: < 1 minuut
Door: Heijplaat Online


Laatste update: 22 oktober 2020, 10:24

In de bus is het niet meer mogelijk om een kaartje te kopen, maar wat als je nu toch Heijplaat met de bus af moet. Gelukkig kan je kan nu je vervoerbewijs met de RET Barcode App kopen. Met de RET Barcode App koop je via je telefoon eenvoudig een mobiel ticket voor bus, tram en metro in het RET vervoergebied. Ideaal wanneer je geen OV-chipkaart bij je hebt of als er geen verkoopautomaat in de buurt is. Met de barcode kun je in- en uitchecken bij de metro, en in de bus en tram laat je gewoon het vervoerbewijs op je mobiel zien aan de chauffeur of conducteur. Hoe werkt een mobiel ticket met barcode?
  1. Download de RET Barcode App in de Apple App Store of de Google Play Store
  1. Maak een account aan
  1. Koop een mobiel ticket wanneer het jou uitkomt. Betalen kan met iDEAL of creditcard
  1. Activeer je ticket voordat je gaat reizen met metro, bus, tram, BOB-bus of Fast Ferry
  1. Gebruik de barcode van het mobiele ticket om in- en uit te checken bij de metro. In de bus, tram, BOB-bus en Fast Ferry laat je het mobiele ticket zien aan de chauffeur of conducteur 
Let op: Na aanschaf is je mobiele ticket 24 uur geldig. Na activatie is de tijdsperiode waarin je kan reizen afhankelijk van de vermelde tijdsduur op je ticket.  Zet bij gebruik van een Android-smartphone de NFC-verbinding uit tijdens het in- en uitchecken anders zijn de berichten in het display van de kaartlezer niet goed leesbaar.

Geef een reactie