Waalhaven Maas Cleanup

Tijdens de Maas Cleanup ruimen vele honderden vrijwilligers op in de Nederlandse delta, vanaf Eijsden in Limburg tot aan de riviermonding in Zuid-Holland. Als opwarmer voor de grote dag heeft Zwerfie Rotterdam op vrijdag 22 maart een superleuke opruimlocatie in petto, namelijk de oever van een containerterminal aan de Waalhaven.

Ze maken een bijzondere oever schoon, omdat de plek binnen de hekken ligt van een containerterminal. Dat betekent dat ze binnen douanegebied zijn waar onverwacht kan worden gecontroleerd (op uithalers bijvoorbeeld).

Ga jij samen met Zwerfie Rotterdam deze bijzondere locatie opruimen?

Vanwege een beperkt aantal deelnemers is aanmelden voor deze opruimactie verplicht. dat doe je via deze link.

Het is mogelijk dat je om legitimatie wordt gevraagd, maar de kans daarop is wel bijzonder klein. Zorg voor de zekerheid dat je een id-bewijs bij je hebt. Op het terrein is het dragen van veiligheidshesjes verplicht. Zwerfie Rotterdam zorgt voor alle opruimmaterialen, ook voor de hesjes. Jij voor stevige schoenen, want de ondergrond is ongelijkmatig.

De ingang van Barge Centre aan de Waalhaven zit een beetje verstopt, namelijk tegenover de Shell pomp met de bocht mee.

📆 22 maart
⏰ 10:00 – 12:00 uur
📍Barge Center Waalhaven

Verleende omgevingsvergunning nabij Heysekade 1 plaatsen van 2 vlaggenmasten. Stichting de Huiskamer plaatst de vlaggenmasten t.b.v. de wijkraad Heijplaat.

Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Rotterdam maakt bekend dat het de volgende omgevingsvergunning heeft verleend (art. 5.1. Omgevingswet).

nabij Heysekade 1, 3089TE, plaatsen van 2 vlaggenmasten. Stichting de Huiskamer plaatst de vlaggenmasten t.b.v. de wijkraad Heijplaat. De twee vlaggenmasten worden permanent geplaatst en hebben beiden een hoogte van ca. 6,0 meter met Ø140 mm aan de voet en Ø65 mm aan de top. Omdat het project in strijd is met de regels van het ter plaatse geldende omgevingsplan wordt de aanvraag ook aangemerkt als een verzoek om omgevingsvergunning Omgevingsplanactiviteit voor de activiteit ‘Afwijken regels omgevingsplan’. (Grondslag: Ow, artikel 5.1, eerste lid, onder a, in combinatie met Bkl, artikel 8.0a, tweede lid) (datum besluit 25-03-2025 op dezelfde dag verzonden, dossiernummer OMV.25.02.00191)

Bezwaar bij verleende reguliere omgevingsvergunningen

Belanghebbenden kunnen tegen het verleende besluit binnen zes weken na datum van verzending ervan een gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, T.a.v. de Algemene Bezwaarschriftencommissie, postbus 1011, 3000 BA te Rotterdam. U kunt, indien u een bezwaarschrift bij het college heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij: Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. Voor een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd. U wordt verzocht een kopie van het besluit mee te zenden.

U kunt uw bezwaarschrift ook via internet indienen via het webformulier. Dit is te vinden onder het kopje ‘Formulier’ op de website.

Externe link: www.rotterdam.nl/bezwaar-overig-indienen. U heeft daarvoor wel een DigiD-code, of als bedrijf een E-herkenning, nodig. Deze kunt u aanvragen via Externe link: www.DigiD-code, respectievelijk Externe link: www.eherkenning.nl

Maas Cleanup: Werk aan een schone Werkhaven

23 maart /10:00 – 12:00

KOSTELOOS

Op zondag 23 maart gaan we aan de slag op de oevers van de Werkhaven. In deze haven kan drijfafval goed aanlanden en blijft het tussen de grote rivierkeien steken. 

In de Werkhaven ervaar je de havenactiviteiten van dichtbij. Langs de kades liggen schepen en duwbakken aangemeerd. Vanaf hier loop je in een paar minuten naar een verborgen strandje op het Quarantaine-eiland waar het in de zomer goed toeven is. Ook op deze plek kunnen we een vuilniszakje vullen.

Zwerfie Rotterdam zorgt voor opruimmaterialen, jij voor stevige schoenen en een goed humeur. De Werkhaven is relatief goed bereikbaar met de watertaxi vanaf de Marconistraat, op de fiets of met bus 68 vanaf Zuidplein. Meld je aan voor deze opruimactie op de websitevan de Maas Cleanup, want het aantal plekken is beperkt.

Waalhaven Maas Cleanup

21 maart /15:30 – 17:30

KOSTELOOS

Tijdens de Maas Cleanup ruimen vele honderden vrijwilligers de Nederlandse delta op, vanaf Eijsden in Limburg tot aan de riviermonding in Zuid-Holland. Als opwarmer voor de grote dag hebben wij op vrijdag 21 maart een superleuke opruimlocatie in petto, namelijk de oever van een containerterminal aan de Waalhaven.

We maken een bijzondere oever schoon, omdat de plek binnen de hekken ligt van een containerterminal. Dat betekent dat we binnen douanegebied zijn waar onverwacht kan worden gecontroleerd (op uithalers bijvoorbeeld). Het is mogelijk dat je om legitimatie wordt gevraagd, maar de kans daarop is wel bijzonder klein. Zorg voor de zekerheid dat je een id-bewijs bij je hebt. Op het terrein is het dragen van veiligheidshesjes verplicht. Zwerfie Rotterdam zorgt voor alle opruimmaterialen, ook voor de hesjes. Jij voor stevige schoenen, want de ondergrond is ongelijkmatig.

De ingang van Barge Centre aan de Waalhaven, een beetje verstopt aan de Waalhaven w.z. 62. Zoek met Google niet op het adres, maar op Barge Centre en je krijgt de juiste route er naartoe. Als je op de fiets gaat en je wilt gezellig samen fietsen: om 15:00 kun je bij de zuidelijke uitgang van de Maastunnel met de bakfiets van Zwerfie meefietsen. We pauzeren binnen met koffie, thee, chocolademelk en koeken.

Vanwege een beperkt aantal deelnemers is aanmelden voor deze opruimactie verplicht via deze link.

Bekijk via deze link een video over de vorige editie in 2024.

Aangevraagde omgevingsvergunning Alcorstraat 12 wijzigen van functie, van kerk naar woning

Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Rotterdam maakt bekend dat het de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning heeft ontvangen (art. 5.1. Omgevingswet) 

Alcorstraat 12, 3089 PB, wijzigen van functie, van kerk naar woning (aanvraagdatum 13-02-2025, dossiernummer OMV.25.02.00177). 

Informatie aangevraagde vergunningen. 

De publicatie van de reguliere aanvragen omgevingsvergunning heeft een informatief karakter. U kunt pas bezwaar maken als een besluit op een aanvraag genomen is. Dit besluit wordt gepubliceerd.

Verleende omgevingsvergunning Heysekade 1 plaatsen van 2 vlaggenmasten

Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Rotterdam maakt bekend dat het de volgende omgevingsvergunning heeft verleend (art. 5.1. Omgevingswet).

Heysekade 1, 3089 TE, plaatsen van 2 vlaggenmasten. De vlaggenmasten hebben beiden een hoogte van 6 meter met Ø 140 mm aan de voet en Ø65 mm aan de top. De vlaggen welke aan de vlaggenmasten worden gehangen bestaan uit logo’s van de gemeente Rotterdam (datum besluit 19 februari 2025, op dezelfde dag verzonden, dossiernummer OMV.24.12.00013).

Bezwaar bij verleende reguliere omgevingsvergunningen

Belanghebbenden kunnen tegen het verleende besluit binnen zes weken na datum van verzending ervan een gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, T.a.v. de Algemene Bezwaarschriftencommissie, postbus 1011, 3000 BA te Rotterdam. 

U kunt, indien u een bezwaarschrift bij het college heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij: Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. Voor een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd. U wordt verzocht een kopie van het besluit mee te zenden.

U kunt uw bezwaarschrift ook via internet indienen via het webformulier. Dit is te vinden onder het kopje ‘Formulier’ op de website.www.rotterdam.nl/bezwaar-overig-indienen. U heeft daarvoor wel een DigiD-code, of als bedrijf een E-herkenning, nodig. Deze kunt u aanvragen via www.DigiD-code, respectievelijk www.eherkenning.nl

het Rijn-Maas PLASTIVAL

Het PLASTIVAL is een 3-daagse festival van 11 t/m 13 maart 2025 waarbij samen met studenten, bewoners, ondernemers, overheden en onderzoekers de plastic vervuiling in de Rijn-Maasdelta letterlijk in kaart te brengen en tentoon te stellen. 

Het is een initiatief van de Community of Practice Plastics en wordt georganiseerd door de Hogeschool Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat West Nederland Zuid en Wageningen University & Research. 

Het Plastival zal vrij toegankelijk zijn voor publiek, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen zien hoe afval wordt gesorteerd en tentoongesteld in de Onderzeebootloods. Daarnaast zijn op woensdag 12 en donderdag 13 maart stands van verschillende organisaties te bezoeken in het Drijvend Paviljoen. Voor deelname aan de expertbijeenkomst en stakeholdersessies is aanmelding vooraf vereist via https://www.aanmelder.nl/161165/registration

Notificatie Heijplaat Boka Expedition

Naam Schip Boka Expedition
Lengte – breedte 75 meter
Kadenummer 1-4
Korte beschrijving werkzaamheden Keuring en herstel werkzaamheden
Periode 17-01-2025 tot 27-01-2025
Contactinformatie bij hinder 010-2940857, optie 5

Franklin Offshore Europe zal te allen tijde proberen de werkzaamheden zodanig te plannen en uit te voeren dat de overlast voor omwonenden minimaal is qua intensiteit en tijdsduur. Door middel van dit schrijven proberen zij u zo goed mogelijk te informeren aangaande aankomst en vertrek van bezoekende schepen.
Ook zullen wij proberen aan te geven of er mogelijk helaas toch tijdelijk (geluids-)overlast is te verwachten ondanks alle maatregelen en aanpassingen, waarvoor bij voorbaat ons excuus. Wij zullen dit altijd proberen te voorkomen dan wel te minimaliseren.
Mocht u des ondanks nog enige hinder ondervinden van onze werkzaamheden dan verzoeken zij u z.s.m. contact met ons op te nemen via telefoonnummer 010-2940857, optie 5, zodat wij gelijk actie kunnen ondernemen.

Exploitatievergunning RDM Next

De burgemeester van Rotterdam heeft besloten een exploitatievergunning
te verlenen voor:
Adres: Scheepsbouwweg 8 3089JW Rotterdam
Geldig vanaf: 24-12-2024
Geldig tot en met: 24-12-2029
Kenmerk: 0599ESUITE7029202024
Datum verzending besluit: 24-12-2024
Voor meer informatie kunt u op werkdagen van 9.00 tot 17 .00 uur contact opnemen met team Hore-
cavergunningen, tel. 010 – 267 25 00 of per mail horecavergunningen@rotterdam.nl.


Bezwaar
Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken na datum van verzending ervan een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester. U kunt uw bezwaarschrift via internet indienen op de website https://rotterdam.nl/bezwaar Dit is te vinden onder het kopje Overige bezwaren. U heeft daarvoor wel een DigiD code, of als bedrijf een E-Herkenning nodig.Deze kunt u aanvragen via Digid.nl, respectievelijk eherkenning.nl
Of stuur een brief naar:
De burgemeester
T .a.v. de Algemene Bezwaarschriftencommissie
Postbus 1011
3000 BA te Rotterdam
Faxnummer Algemene Bezwaarschriftencommissie: 010 267 6300
Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en moet ten minste bevatten:

  • Uw naam, adres en handtekening;
  • Telefoonnummer van de indiener, zodat contact opgenomen kan worden om samen te bespreken wat
    de beste aanpak van het bezwaarschrift is;
  • Datum waarop u bezwaar maakt;
  • De redenen van het bezwaar;
  • Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt, inclusief het kenmerknummer van
    het besluit;
    U wordt verzocht tevens een kopie van dit besluit te zenden.

Alcoholwetvergunning RDM Next

De burgemeester van Rotterdam heeft besloten een Alcoholwetvergunning
te verlenen voor:
Adres: Scheepsbouwweg 8 3089JW Rotterdam
Geldig vanaf: 24-12-2024
Kenmerk: 0599ESUITE7029212024
Datum verzending besluit: 24-12-2024
Voor meer informatie kunt u op werkdagen van 9.00 tot 17 .00 uur contact opnemen met team Horecavergunningen, tel. 010 – 267 25 00 of per mail horecavergunningen@rotterdam.nl.


Bezwaar
Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken na datum van verzending ervan een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester. U kunt uw bezwaarschrift via internet indienen op de website https://rotterdam.nl/bezwaar Dit is te vinden onder het kopje Overige bezwaren. U heeft daarvoor wel een DigiD code, of als bedrijf een E-Herkenning nodig.Deze kunt u aanvragen via Digid.nl, respectievelijk eherkenning.nl
Of stuur een brief naar:
De burgemeester
T .a.v. de Algemene Bezwaarschriftencommissie
Postbus 1011
3000 BA te Rotterdam
Faxnummer Algemene Bezwaarschriftencommissie: 010 267 6300
Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en moet ten minste bevatten:

  • Uw naam, adres en handtekening;
  • Telefoonnummer van de indiener, zodat contact opgenomen kan worden om samen te bespreken wat
    de beste aanpak van het bezwaarschrift is;
  • Datum waarop u bezwaar maakt;
  • De redenen van het bezwaar;
  • Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt, inclusief het kenmerknummer van
    het besluit;
    U wordt verzocht tevens een kopie van dit besluit te zenden.

Exploitatievergunning SV RDM

De burgemeester van Rotterdam heeft besloten een exploitatievergunning
te verlenen voor:
Adres: Arie den Toomweg 40 3089KA Rotterdam
Geldig vanaf: 24-12-2024
Geldig tot en met: 24-12-2029
Kenmerk: 0599ESUITE7124952024
Datum verzending besluit: 24-12-2024
Voor meer informatie kunt u op werkdagen van 9.00 tot 17 .00 uur contact opnemen met team Horecavergunningen, tel. 010 – 267 25 00 of per mail horecavergunningen@rotterdam.nl.

Bezwaar
Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken na datum van verzending ervan een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester. U kunt uw bezwaarschrift via internet indienen op de website https://rotterdam.nl/bezwaar Dit is te vinden onder het kopje Overige bezwaren. U heeft daarvoor
wel een DigiD code, of als bedrijf een E-Herkenning nodig.Deze kunt u aanvragen via Digid.nl, respectievelijk eherkenning.nl
Of stuur een brief naar:
De burgemeester
T .a.v. de Algemene Bezwaarschriftencommissie
Postbus 1011
3000 BA te Rotterdam
Faxnummer Algemene Bezwaarschriftencommissie: 010 267 6300
Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en moet ten minste bevatten:

  • Uw naam, adres en handtekening;
  • Telefoonnummer van de indiener, zodat contact opgenomen kan worden om samen te bespreken wat de beste aanpak van het bezwaarschrift is;
  • Datum waarop u bezwaar maakt;
  • De redenen van het bezwaar;
  • Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt, inclusief het kenmerknummer van
    het besluit;
    U wordt verzocht tevens een kopie van dit besluit te zenden.

Kerstbomen

Elk jaar haalt de gemeente kerstbomen op. Dit gebeurt via de inzamelactie in de wijken en op straat. Lees hier hoe en waar u uw kerstboom tussen 27 december 2024 en 31 januari 2025 kunt inleveren.

De inzamelactie is op 28 en 30 december 2024 en op 2, 3, 4, 8 en 11 januari 2025.

Rotterdammers kunnen dan hun kerstboom (zonder versiering) inleveren bij een inleverplek in de wijk. Voor bomen die worden ingeleverd bij een vereniging krijgen de Rotterdammer Ă©n de vereniging allebei €0,50 per boom.

Van 27 december 2024 tot en met 31 januari 2025 kunt u uw kerstboom Ă©Ă©n meter van de containerplaat van de vuilniscontainers neerleggen of op de plek waar u normaal uw huisvuilcontainer plaatst.

Hoe werkt het?

  • Leg uw kerstboom niet op straat op 31 december – oudejaarsdag of op 1 januari – nieuwjaarsdag . Voorkom brandgevaar!
  • Haal alle versiering uit de kerstboom. 
    Alleen van bomen zonder versiering kunnen we compost of houtsnippers maken. 
  • Als het vriest in de stad gaan we eerst de wegen en straten strooien. Het ophalen van afval en kerstbomen kan dan langer duren. 
    U hoeft geen melding te maken als het langer duurt voordat uw afval wordt opgehaald. 
    Bedankt voor uw begrip.

Waar kunt u uw kerstboom inleveren?

    • U kunt uw kerstboom inleveren bij een inzamelpunt in de wijk.
      • U ontvangt daarvoor €0,50 per boom.
      • Stichting de Huiskamer 2.0 
      • Heysekade 1
      • 28 en 30 december 13.00 – 15.00 uur 
      • 4 en 8 januari 13.00 – 15.00
    • U kunt uw kerstboom weggooien op straat.
      Tussen 27 december 2024 en 31 januari 2025 haalt de gemeente kerstbomen op van straat. Dit gebeurt apart van ander afval. U kunt uw kerstboom weggooien:
      • 1 meter naast de afvalcontainer op straat.
        U hoeft geen melding (MeldR) te maken dat u uw boom naast de afvalcontainer heeft neergelegd.
      • Inleveren op de plek waar u uw huisvuilcontainer neerzet.
        De gemeente haalt uw kerstboom apart van uw huisvuilcontainer op. Het kan zijn dat uw container wel is geleegd en de kerstboom op een ander tijdstip wordt opgehaald. U hoeft geen melding (MeldR) te maken.

Alleen bij het inleverpunt de Huiskamer 2.0 krijgt u €0,50 per kerstboom die u inlevert.

Aangevraagde omgevingsvergunning (kappen) 2 bomen Courzandseweg

Zie bijlage voor de bomen op de Courzandseweg. Betreft weer een gezamenlijke aanvraag over meerdere wijken.

Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Rotterdam maakt bekend dat het de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning heeft ontvangen (art. 5.1. Omgevingswet).

Slinge 50, 3084EB, kappen van 43 bomen. Het aanvraagformulier en situatietekening(en) zijn als bijlage toegevoegd aan de publicatie (aanvraagdatum 19-12-2024, dossiernummer OMV.24.12.00278).

Informatie aangevraagde vergunningen.

De publicatie van de reguliere aanvragen omgevingsvergunning heeft een informatief karakter. U kunt pas bezwaar maken als een besluit op een aanvraag genomen is. Dit besluit wordt gepubliceerd.

Aangevraagde omgevingsvergunning Victorieuxstraat 96

Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Rotterdam maakt bekend dat het de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning heeft ontvangen (art. 5.1. Omgevingswet).
Victorieuxstraat 96, 3089PX, wijziging bestemming kindercentrum de kleine haven (aanvraagdatum 06-
12-2024, dossiernummer OMV.24.12.00096).
Informatie aangevraagde vergunningen.
De publicatie van de reguliere aanvragen omgevingsvergunning heeft een informatief karakter. U kunt
pas bezwaar maken als een besluit op een aanvraag genomen is. Dit besluit wordt gepubliceerd.

Mobiele wijkhub gaat locatie wijkhub Huiskamer 2.0 aanvullen

In aanvulling op dat de medewerkers van de wijkhub op maandag tussen 10:00-12:00 uur in de Huiskamer 2.0 te vinden zijn, komt nu ook de mobiele wijkhub naar Heijplaat. De eerste keer zal 18 december 2024 zijn. In de folder staat 18 december 2025, maar ik ga er vanuit dat 2025 een typfout is.

Vanaf maandag 6 januari zijn de medewerkers van de wijkhub iedere maandag en woensdag van 16:00-19:00 uur voor bewoners beschikbaar in de mobiele wijkhub aan de Victorieuxstraat 84, voor Fresh Food Heijplaat.

De tijden zijn in ieder geval een verbetering voor de werkende bewoners onder ons. Hopelijk brengt deze verandering meer verbeteringen, maar dat zullen we moeten afwachten.

Aangevraagde omgevingsvergunning kappen van bomen op verschillende locaties op Heijplaat

Directeur de Gelderstraat 25, Bunschotenweg, Courzandseweg, Alcorplein en Karimunstraat

OMV.24.12.00037 – Oud Charlois – Zuidwijk – Charlois Zuidrand – Heijplaat
– Zuiderpark – Carnisse

Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Rotterdam maakt bekend dat het de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning heeft ontvangen (art. 5.1. Omgevingswet).
Directeur de Gelderstraat 25, 3089SJ, kappen van 38 bomen. Het aanvraagformulier en situatietekening(en) zijn als bijlage toegevoegd aan de publicatie (aanvraagdatum 03-12-2024, dossiernummer
OMV.24.12.00037).
Informatie aangevraagde vergunningen.
De publicatie van de reguliere aanvragen omgevingsvergunning heeft een informatief karakter. U kunt pas bezwaar maken als een besluit op een aanvraag genomen is. Dit besluit wordt gepubliceerd.

    Aangevraagde omgevingsvergunning Heysekade 1 plaatsen twee vlaggenmasten

    Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Rotterdam maakt bekend dat het de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning heeft ontvangen (art. 5.1. Omgevingswet).
    Heysekade 1, 3089TE, plaatsen van twee vlaggenmasten (aanvraagdatum 02-12-2024, dossiernummer
    OMV.24.12.00013).
    Informatie aangevraagde vergunningen.
    De publicatie van de reguliere aanvragen omgevingsvergunning heeft een informatief karakter. U kunt pas bezwaar maken als een besluit op een aanvraag genomen is. Dit besluit wordt gepubliceerd.

    Verkeersbesluit t.b.v. oplaadinfrastructuur elektrische voertuigen Klinknagelstraat

    De directeur van Stadsontwikkeling,
    overwegende,

    • dat in het kader van het Rotterdamse programma ‘Rotterdam elektrisch’ het elektrisch vervoer
      wordt bevorderd;
    • dat het stimuleren van elektrische mobiliteit tot een van de actiepunten behoort uit het door het
      college van burgemeester en wethouders vastgestelde ‘Programma Duurzaam’;
    • dat het voor het stimuleren van elektrische mobiliteit van belang is dat er over een netwerk van
      elektrische oplaadpunten kan worden beschikt;
    • dat een dergelijk oplaadpaal onder meer gerealiseerd kan worden door de inrichting van parkeer-
      plaatsen aan de Slotboomstraat;
    • dat er per elektrische oplaadpaal twee elektrisch aangedreven voertuigen gelijktijdig kunnen
      worden opgeladen;
    • dat het nodig is om de betreffende parkeerplaatsen middels een verkeersbesluit aan te wijzen als
      zijnde parkeerplaatsen die als specifiek doel hebben het opladen van elektrische voertuigen;
    • dat het wenselijk is twee parkeerplaatsen bij de oplaadpaal aan de Klinknagelstraat, ter hoogte
      van nr. 8, ongeveer, aan te wijzen als parkeerplaatsen die als specifiek doel hebben het opladen
      van elektrische voertuigen.
      Dat de maatregel, gelet op artikel 2 lid 2 sub a. van de Wegenverkeerswet, strekt tot:
    • het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede
      de gevolgen voor het milieu;
    • dat de weg onder beheer is van de gemeente Rotterdam;
    • dat afstemming heeft plaats gevonden met de Politie Eenheid Rotterdam.
      Gelet op artikel 18 aanhef en onder d. van de Wegenverkeerswet 1994 (Staatsblad 1994, nr. 475, zoals
      nadien gewijzigd), het bepaalde in het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit
      Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer en daartoe bevoegd krachtens het College van
      Burgemeester en Wethouders verleend mandaat in het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rot-
      terdam 2012 (Gemeenteblad 2012-53, zoals nadien gewijzigd)
    • Besluit:
    • Twee parkeerplaatsen, bij de oplaadpaal aan de Klinknagelstraat, ter hoogte van nr. 8, ongeveer, aan te wijzen als parkeerplaatsen die als specifiek doel hebben het opladen van elektrische voertuigen.
    • Dit besluit kenbaar te maken aan de weggebruikers middels plaatsing van de borden E4 met on-
      derbord OB20 ‘Opladen elektrische voertuigen’ alsmede met onderbord OB504, volgens bijlage
      I van het RVV 1990, te plaatsen.
    • De firma EQUANS wordt belast met de uitvoering van dit besluit. Dit besluit wordt op de voor de ge-
      meente gebruikelijke wijze gepubliceerd in het Gemeenteblad via www.officielebekendmakingen.nl
      Rotterdam, 2 december 2024,
      Namens het College van Burgemeester en Wethouders
      de directeur Stadsontwikkeling,
      voor deze, het hoofd Afdeling Mobiliteit
      Remco de Goederen
      Niet eens met dit besluit?
      Dan kunt u, of een andere belanghebbende, een bezwaarschrift indienen. Dit moet binnen zes weken
      na de bekendmaking van het besluit. U stuurt het bezwaarschrift naar:
      Het college van burgemeester en wethouders,
      t.a.v. de Algemene Bezwaarschriftencommissie,
      Postbus 1011, 3000 BA te ROTTERDAM,
      faxnummer Algemene Bezwaarschriftencommissie: (010) 267 63 00.
      In het bezwaarschrift moet in ieder geval staan
      · uw naam, adres en handtekening;
      · uw telefoonnummer zodat contact met u opgenomen kan worden om samen met u te bespreken wat
      de
      beste aanpak van uw bezwaarschrift is;
      · de datum waarop u bezwaar maakt;
      · een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt;
      · de reden(en) van uw bezwaar.
      U wordt verzocht tevens een kopie van dit besluit mee te zenden.
      U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen via internet op Rotterdam.nl/pdc: bezwaar indienen,
      m.b.v. het webformulier (zie “mijn loket”). Hiervoor is nodig een DigiD-code, of voor bedrijven een
      Eherkenning,
      die kan worden aangevraagd via digid.nl, resp. eherkenning.nl. U kunt het bezwaarschrift niet op een andere digitale wijze, bijvoorbeeld per e-mail, indienen. Zie ook rechtspraak.nl.

    Jo Dohmen trekt zich terug als wijkraadslid

    Jo heeft besloten om zich terug te trekken uit de wijkraad.

    Hij was sinds 2022 wijkraadslid. Een wijkraad bestaat normaal uit zeven leden, tenzij de wijk meer dan 30.000 inwoners heeft In dat geval bestaat de wijkraad uit negen leden (artikel 5 lid 1 Verordening op de Wijkraden 2022). Voor Heijplaat is artikel 13 lid 1 Kiesregelement van toepassing waarin staat dat indien voor de verkiezing van een wijkraad minder kandidaten beschikbaar zijn het aantal zetels gelijk is aan het dichtstbijzijnde lagere oneven getal met een minimum van vijf zetels.

    Wijkraad Heijplaat bestond, maar uit vijf leden en valt nu terug naar vier. Net als afgelopen jaar zal er dus weer een loting op grond van artikel 13 lid 2 Kiesregelement door het college georganiseerd worden om de resterende zetels aan te vullen tot vijf.