Halloween 2018 op Heijplaat


Leestijd: 2 minuten
Door: Heijplaat Online


Laatste update: 5 maart 2022, 11:38

Heijplaat – Zaterdag 27 oktober 2018 kon er weer worden gegriezeld op Heijplaat. Anders dan voorgaande jaren was de Halloween dit jaar door bewoners georganiseerd en niet door de Buurtvereniging. Vorig jaar werd een spontane optocht georganiseerd en vanuit het onstane enthousiasme onder de bewoners werd besloten om het in 2018 groter aan te pakken. Nou dat is zeker gelukt!

Verschillende organisaties waren bereid om een bijdrage aan Halloween 2018 te doen. Zo konden de kinderen om 17.30 uur in de Huiskamer tasjes versieren. Hier waren ongeveer 60 kinderen naartoe gekomen. Om 18.30 uur werd er verzameld bij de speeltuin in de Streefkerkstraat. Vanuit de speeltuin is de optocht langs de deuren gestart. In totaal waren er 77 kinderen die in 7  groepen werden verdeeld. Per keer startte 2 groepen welke ieder een eigen route volgden.

Route 1 ging vanuit de speeltuin naar de Aurorastraat, Streefkerkstraat, Zaandijkstraat, Rondolaan en weer terug naar de Streefkerkstraat. Vervolgens ging de optocht naar de Elimstraat, Guldenlandstraat en Waarderstraat. Daarna vervolgde de optocht zich naar het nieuwe dorp naar de Van Kinsbergenstraat, Heysekade en Directeur de Gelderstraat. De volgende adressen waren via de Huiskamer en de Sirrahstraat naar de partytent in de Letostraat waar de Culturele Commissie Heijplaat een spooktent gemaakt had. Via de Rondolaan liep de optocht naar de Alwinastraat en de Heijplaatstraat, waarna de Bisonstraat doorgelopen werd naar het eindpunt de Baanderstraat. Route 2 ging vanuit de speeltuin via de Aurorastraat, Elimstraat, Guldenlandstraat en Waarderstraat. Daarna vervolgde de optocht zich naar het nieuwe dorp naar de Van Kinsbergenstraat, Heysekade, De Huiskamer en Directeur de Gelderstraat. Vervolgens ging de optocht naar Streefkerkstraat, Zaandijkstraat, Rondolaan en weer terug naar de Streefkerkstraat. De volgende adressen waren via de Huiskamer en de Sirrahstraat naar de partytent in de Letostraat waar de Culturele Commissie Heijplaat een spooktent gemaakt had. Via de Rondolaan liep de optocht naar de Alwinastraat en de Heijplaatstraat, waarna de Bisonstraat doorgelopen werd naar het eindpunt de Baanderstraat. Bij het eindpunt aangekomen werden de kinderen naar de Halloween disco bij SV RDM vervoert  in een pikkedonkere aanhanger. Dit speciale vervoer was door Herman den Turk geregeld. Bij de Halloween disco konden de kinderen van 20.00 uur tot 22.00 uur konden dansen. Om 22.00 uur konden de kinderen hier weer worden opgehaald. Het is een plezierige Halloweenavond geworden. Dank jullie wel Siegfried, Kim, Alex en Sindhu voor de organisatie. Alle snoepadressen en vrijwilligers hierbij betrokken ook bedankt voor de bereidheid om van deze Halloween een topavond voor de kinderen te maken. Op naar volgend jaar!