Brand in Julianakerk

Brand in Julianakerk Heijplaat

Leestijd: < 1 minuut
Door: Heijplaat Online


Laatste update: 16 augustus 2022, 16:09

Zondagavond 6 augustus 2017 kreeg de brandweer omstreeks 23:12 uur de melding dat er in de Julianakerk aan de Zaandijkstraat in Heijplaat een grote uitslaande brand woedde. De brandweer heeft de brand opgeschaald naar het sein 'Zeer grote brand' en GRIP2.De Julianakerk aan de Zaandijkstraat in de staat op instorten als gevolg van de grote brand. De brandweer beschouwt het leegstaande gebouw als verloren. Het dak van de kerktoren is omstreeks 23:40 uur ingestort.

[wpvideo zhkBXH2j ]Ongeveer vijftien omliggende woningen zijn ontruimd. Het is nog onduidelijk wanneer de bewoners kunnen terugkeren naar hun woningen.

Door de brand is er een flinke rookontwikkeling ontstaan die richting het centrum van Rotterdam trekt. Metingen in de omgeving hebben geen gevaarlijke concentraties aangetoond. De veiligheidsdienst houdt er rekening mee dat de rookoverlast nog tot halverwege de nacht kan duren.

In het gebied is omstreeks 23:21 uur een NL-alert verstuurd. Inwoners worden daarin opgeroepen ramen en deuren te sluiten om rookoverlast te voorkomen.


De Julianakerk is in 1930 gebouwd en was net verkocht. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.