Bewonersinitiatieven 2023

Home » Heijplaat Nieuws » Bewonersinitiatieven » Bewonersinitiatieven 2023

Leestijd: < 1 minuut
Door: Heijplaat Online


Laatste update: 1 maart 2023, 12:49

In 2022 werd onderscheid gemaakt tussen grote en kleine bewonersinitiatieven. Kleine bewonersinitiatieven (tot en met € 2.500) kon u het hele jaar indienen. Voor de grote bewonersinitiatieven (tussen € 2.500 t/m. € 20.000) waren er vaste indienrondes. Tijdens een stemronde beslisten bewoners welke grote initiatieven subsidie kregen.

Wat verandert er?

  • In 2023 wordt er niet meer gestemd op grote bewonersinitiatieven. Hierdoor zijn er ook geen vaste indienrondes meer. U kunt het hele jaar door uw bewonersinitiatief indienen, zowel grote als kleine initiatieven.
  • Voor initiatieven tot en met 2.500 euro hoort u binnen enkele weken van de wijkmanager of u subsidie krijgt.
  • Vraagt u een bedrag tussen 2.500 en 20.000 euro aan? Dan kan het iets langer duren, omdat de wijkraad meekijkt en adviseert aan de wijkmanager. U krijgt uiterlijk binnen 8 weken bericht of uw bewonersinitiatief is goedgekeurd.Houd hier rekening mee bij het indienen!

Mijn Rotterdam
‘Mijn Rotterdam’ blijft de website waar u uw bewonersinitiatief online kunt indienen. Ook kunt u uw aanvraag nog steeds indienen door een formulier in te vullen en op te sturen.
 
Meer informatie en de spelregels voor het indienen van een bewonersinitiatief vindt u op Mijn Rotterdam. Natuurlijk staan de wijknetwerkers van de gemeente en Opzoomer Mee klaar om u te helpen bij het indienen van een bewonersinitiatief.

Vragen?
Heeft u vragen? Neem dan contact op met Opzoomer Mee via 010 – 213 10 55 of mail naar bewonersidee@opzoomermee.nl. Ook de wijknetwerker van uw wijk kan u helpen. Zij zijn bereikbaar via het gemeentelijke telefoonnummer 14 010.

Geef een reactie