Sinterklaas intocht Buurtvereniging Heijplaat

Home » Heijplaat Nieuws » Buurtvereniging Heijplaat » Sinterklaas intocht Buurtvereniging Heijplaat

Leestijd: < 1 minuut
Door: Heijplaat Online


Laatste update: 6 januari 2024, 10:23

Heijplaat stond ondanks de regenbuien weer met smart te wachten bij de aanlegsteiger van de Waterbus aan de Directiekade voor een van de hoogtepunten van het jaar: de intocht van Sinterklaas. Maar kon de Sint de  aanleglocatie wel vinden, met die regenbuien?
Vele kinderoogjes tuurden gisterochtend op de Directiekade over het water op zoek naar Sinterklaas. Ineens dook dan eindelijk de boot van het havenbedrijf op met Sinterklaas en vele pieten. De goedheiligman werd luidkeels toegezongen door de kinderen onder begeleiding van de pietenband de Haringkoppen uit Vlaardingen. Sinterklaas werd van harte welkom geheten op Heijplaat.
Sinterklaas en de Pieten kregen vervolgens een toer over Heijplaat met Americo, waarbij de pietenband voorop liep. De Zwarte Pieten deelden kruidnootjes aan de kinderen uit.
De toer eindigde bij de Buurtvereniging Heijplaat aan de Eemhavenweg 25, waar de kinderen van 0 t/m 8 jaar mee naar binnen gingen om een feestje te bouwen met de Sint en zijn Pieten.
Vervolgens hebben de kinderen Sinterklaasliedjes gezongen.
De goedheiligman had natuurlijk cadeautjes voor de kinderen meegenomen.
 
Sinterklaas bracht deze dag ook nog een bezoek aan het verpleegtehuis Sonneburgh aan de Groene Kruisweg. Waar Sinterklaas en een aantal pieten de afdelingen bezochten. De pieten deelden hier ook lekkers aan de bewoners van het verpleegtehuis uit.
Hierna vertrokken Sinterklaas en de pieten weer naar het Pietenhuis toe.