Linedance bij Buurtvereniging Heijplaat


Leestijd: < 1 minuut
Door: Heijplaat Online


Laatste update: 16 augustus 2022, 15:28

Update per maart 2019 is de linedance bij Buurtvereniging Heijplaat komen te vervallen. HEIJPLAAT – Bij Buurtvereniging Heijplaat kunt u iedere dinsdag vanaf 19.45 uur linedancen.

Wat is Linedance?

Linedance is een dansvorm die uit Amerika is over gekomen. Bij linedance worden er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel. Ook worden er dezelfde bewegingen en op dezelfde maat gedanst. Wat ook kenbaar is voor linedance is dat er vaak een basis gedanst wordt van bijvoorbeeld totaal 32 tellen (4 keer 8 tellen) en deze achter elkaar herhaald wordt.

Op welke muziek wordt er gedanst?

In het begin werd linedance alleen op countrymuziek gedanst. Tegenwoordig kun je Linedance op verschillende stylen muziek beoefenen, zoals pop, rock, salsamuziek, Iers enzovoort. Bekende dansen zijn bijvoorbeeld de Freeze en de Single Waltz.

Op welk niveau wordt er gedanst?

Linedance wordt op verschillende niveaus gedanst. Dit ligt aan bijvoorbeeld de moeilijkheid van de basis van de dans. Dit zijn de verschillende niveaus: social, newcomer, novice, intermediate, advanced en megastar, Superstar, Allstar. Bij Buurtvereniging Heijplaat worden er dansen op verschillende niveaus uitgelest. Iedereen kan zelf kiezen of hij/zij al dan niet met de dans mee danst.

Voor welke leeftijdscategorie is linedance?

Door de jaren heen zijn er verschillende leeftijden, variërend van 20 – 70 jaar,  geweest die de lessen gevolgd hebben.

Geïnteresseerd?

Neem dan op dinsdagavond vanaf 19:45 uur een kijkje bij Buurtvereniging Heijplaat