Memorie Maandag – Boekhandel Blom

Home » Heijplaat Nieuws » Memorie Maandag » Memorie Maandag – Boekhandel Blom

Leestijd: 2 minuten
Door: Heijplaat Online


Laatste update: 6 oktober 2023, 16:29

Vandaag in #MemorieMaandag gaan we terug naar de tijd van Boekhandel Blom. Gijsbert Blom is op 24 juni 1908 geboren te Rotterdam. Hij woonde eerst in bij zijn ouders aan de Rietdijk 53. Hij verhuisde op 9 augustus 1929 naar de Alcorstraat 29 op de Heijplaat en vervolgens naar de Grondherendijk 37a te Charlois. Hij trouwt op 29 jarige leeftijd op 11 november 1937 met Pieternella van Schooneveld. Zij is op 22 februari 1909 geboren te Rotterdam en is op het moment van het huwelijk 28 jaar. Op de dag van zijn huwelijk verhuist hij weer terug naar de Alcorstraat 29. Hij was winkelier op de Heijplaat. Zijn boekhandel was gevestigd aan de Alcorstraat. Wie heeft er nog leuke weetjes verder over Boekhandel Blom. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan de locatie van de winkel, of hij kinderen had, wanneer de winkel gesloten is of zelfs een foto van de winkel zou erg op prijs worden gesteld.   Herinneringen naar aanleiding van het delen op Facebook van dit bericht.
  • ’s Morgens op 30 april “Koninginnedag spulletjes” kopen, hoedjes, toeters en wat helemaal geweldig was een balletje aan een elastiek en een bamboe (wandel)stok.
  • Je kon bij Blom in een hoekje van de winkel (was het een soort kast) telefoneren. Eerst aanmelden. Dan kreeg je een seintje en na afloop afrekenen.
  • Ja dat hokje herinner ik me ook nog en dan een paar treetjes naar beneden (was niet naarboven toch?) om in het achterste gedeelte van de winkel te komen. Ook moest je betalen over de spulletjes heen, er was geen stukje toonbank zonder spullen.
  • In mijn gedachten droeg “Blom” altijd een beige stofjas.
  • ‘Wees niet dom, koop bij Blom’
  • boekhandel blom heijplaat 2