Buitenruimte

Foto: Jan Grolleman

De buitenruimte is van ons allemaal. Waar ons woongenot voor een groot deel van afhankelijk is. Groen, maar ook een parkeerplaats voor uw auto. Ruimte om te wandelen of een picknick in het park. Een bankje met uitzicht op de haven of de speelplek voor uw kind. Maar het gaat ook over een goed werkende waterafvoer en riolering. We profiteren ervan, maar willen er ons ook graag mee bemoeien; verantwoordelijkheid nemen.

Begin 2019 heeft het team Buitenruimte advies gegeven op het in opdracht van de gemeente Rotterdam door Buro B+B ontwikkelde Masterplan over de herinrichting van de buitenruimte. Dit advies (zie dossier) is integraal overgenomen door de gebiedscommissie.

Vanaf eind 2019 zit het team Buitenruimte ieder kwartaal met de Gebiedscommissie, gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam en Woonbron rond de tafel. Om elkaar te informeren en te adviseren over o.a. de voortgang van het Masterplan, plannen voor het Quarantaineterrein en activiteiten in en rond de RDM-gebouwen. Met als gezamenlijk doel een effectieve bijdrage te leveren aan een leefbaar en werkbaar Heijplaat.

Wij verwelkomen bewoners die affiniteit hebben met dit onderwerp en bereid zijn zich hiervoor met woord en daad in te willen zetten. Wanneer dit je aanspreekt, kan je je aanmelden bij wijplaat@gmail.com.

Dossier

20190122 Heijplaat masterplan en inrichtingsvisie