36e dorpstuinfeest Heijplaat | Culturele Commissie Heijplaat

de gouwe ouwen op volle toeren dorpstuinfeest 2016 heijplaat

HEIJPLAAT – Zaterdag 10 september 2016 organiseerde Culturele Commissie Heijplaat het 36e Dorpstuinfeest. Om 16:00 uur begon het feest bij muziekpaviljoen “Prinses Beatrix” op het Rondoplein. Om 16:00 uur werd aangevangen met de Heijplaatse informatiemarkt met gezellige muziek op het plein verzorgd door DJ Hansie. Natuurlijk waren er ook hapjes en drankjes aanwezig. Stichting Archief Historisch Heijplaat verzorgde een tentoonstelling met foto’s van Heijplaatse woningen en gebouwen die er niet meer zijn.

Onder leiding van Diliana van der Stoep was er een voorleesgroepje voor de kinderen op het terras van het muziekpaviljoen “Prinses Beatrix”. Daarnaast konden de kinderen spelen bij de speelkeet van Opzoomer Mee en zich laten schminken bij clown Kim.

Het playbackorkest De Gouwe Ouwen op Volle Toeren met maar liefst een gemiddelde leeftijd van 78 jaar verzorgde een optreden met als orkestleider Joke Breedijk als Andre Rieu, met een Willy en en Willeke Alberti met “Je bent niet mooi je bent geen knappe vent”, een Donald Jones met “Ik zal je in een doosje willen doen”, de Toppers met natuurlijk een medley en een Ramses Shaffey met het nummer “laat me”.

Zangeres Monique von Beers en de Ierse Band O’Branons. De band dankt haar naam aan Paddy O’Branon uit Dublin die Loes Bakker en Titus Kraakman in de pub O’Shea’s hebben ontmoet tijdens zijn optreden.

Helaas was het feestje om 22:30 uur afgelopen, maar niet getreurd er volgen nog vele leuke evenementen die door de Culturele Commissie Heijplaat worden georganiseerd.

Heijkids On Tour heeft met haar kraampjes in ieder geval weer geld kunnen verdienen voor het kampweekend van volgende week.

Het dorpstuinfeest werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Archief Historisch Heijplaat, Boskalis, G.J. Koster & dochters, Matrans Marine services, Stichting Opzoomer Mee, Uniport Multipurpose Terminal B.V., Vopak Agencies Rotterdam BV, Gebiedscommissie Charlois, Delta Port Donatiefonds en Waalhaven Terminal.