Afzettingsborden Eemhavenweg en auto’s die over het fietspad gaan


Vanavond de verontrustende mededeling gekregen dat de afzettingsborden, die op de kruising Eemhavenweg, Koedoodstraat en Courzandseweg staan om weggebruikers te attenderen op de gewijzigde verkeerssituatie, afgelopen nacht weer verplaatst zijn door jeugd die uit park de Heij kwamen lopen. Ditmaal hadden ze het bord zo geplaatst dat men de Courzandseweg niet op kon. Twee alerte Heijplaters hebben het bord gelukkig weer terug geplaatst op zijn normale plek. Afgelopen weken zijn de borden regelmatig omgegooid of verplaatst, zodat de Courzandseweg of Koedoodstraat afgesloten werd. Dus let goed op bij het afslaan op deze kruising dat u niet tegen een afzettingsbord aanrijdt. Schade aan auto of scooter is namelijk zo zonde. 

Ook zijn er mensen die met de auto over het fietspad gaan i.p.v. om te rijden om hun weg naar achterop het dorp te vervolgen. Ook hier de waarschuwing voor voetgangers die willen oversteken en fietsers die op het fietspad fietsen let even op dat er geen auto aankomt. Uiteraard zijn o.a. de Heijplaatse automobilisten die het fietspad ‘misbruiken’ fout, maar dan bent u van deze mogelijke situatie op de hoogte.