Persberichten Gemeente Rotterdam – Weekberichten 8 tot en met 14 juni

Opening duurzaam maskerade-huis op Heijplaat
Maandag 8 juni, 16.00 uur
Concept House Village, Karimunstraat 18-20/ Ampenanstraat, Heijplaat

Wethouder Pex Langenberg (duurzaamheid) opent maandag 8 juni de derde woning op het terrein van Concept House Village op Heijplaat. Dit is een ‘Living Lab’ waar innovatieve woningen, producten en systemen getest worden door en met bewoners. De nieuwste woning is gebouwd volgens de zogenoemde Maskerade bouwmethodiek, ontwikkeld door architect Maarten van der Breggen, waarbij houten casco en de afbouw gescheiden zijn. Het gebruik van hernieuwbare grondstoffen en een intelligent ventilatiesysteem zorgen voor een gezonder leefklimaat en een zeer beperkt energiegebruik. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657).

via Persberichten Gemeente Rotterdam – Weekberichten 8 tot en met 14 juni.